Artikelen 1 - 8 van 8 in de rubriek Eten en DrinkenEten en Drinken
De bloemkool is een hoogstandje van kwekerskunst. Een versgesneden bloemkooltje uit de tuin is een ware delicatesse. Ten tijde van Plinius de Oudere teelden de boeren in de streek van Ravenna reeds mo…
Recepten, 26-02-2008
Bosbessen zijn heerlijke versnaperingen voor wandelaars in heide- en veengebieden. In europa groeit er geen straffer smakende, eetbare wortel dan de mierik. De egyptenaren en Romeinen kruidden er pika…
Recepten, 27-02-2008
Zowat de eerste boze plant die je als kind in tranen leert kennen, is de brandnetel. Het is een lenteplant die gezondheid en kracht schenkt. In de zomer en de herfst kom je het eekhoorntjesbrood vaak…
Recepten, 28-02-2008
Watermeloen, wanneer je in het vruchtvlees met de zwarte zaden bijt, is het alsof je zoet water drinkt. Aan de voet van de Himalaya staat de wieg van de citroen, Citrus medica. De bladeren van zuring…
Recepten, 13-02-2010
In verouderd Nederland heette de aubergine naast melanzaan ook eierplant, want de oorspronkelijke aubergines waren eivormig, nauwelijks groter dan een kippenei, eerst wit en bij rijpheid eierschaalgee…
Recepten, 15-02-2010
In tijden waarin het vlees schaars was, hielp de voedzame erwt de armste bevolking van onze streken op de been te houden. Monniken leefden op erwten en Karel de Grote propageerde de erwt op zijn model…
Recepten, 15-02-2010
Kinderen houden van de geparfumeerde vruchten van de bosaardbei, die in tuinen de bodem bedekt en aan aardbeienjam en aardbeiendrankjes een verrukkelijk aroma geeft. Maar de grote mensen wilden grote…
Recepten, 15-02-2010
Voor de bereiding van het smakelijke, oudvaderlandse gerecht, dat we "stamppot" noemen, geldt dezelfde regel als voor de groenten: kook alle ingrediënten zo kort mogelijk en met zo weinig mogelijk wat…
Recepten, 23-12-2007